Afspraak maken

IPL laserontharing / huidverbetering

VIP Company beschikt over een fantastisch apparaat voor definitief ontharen; de Chromolite™ is een Intense Pulsed Light-systeem (IPL). De technologie is gebaseerd op licht en wordt ingezet bij de behandeling van ongewenste haargroei, acne en huidverbetering in het algemeen. Denk hierbij aan de bestrijding van pigmentvlekken, roodheid, fijne lijntjes en rimpels en ontsierende adertjes. Chromolite™ maakt gebruik van Smartlite™: een unieke combinatie van geel en rood licht. Dit bevordert de effectiviteit van de behandeling en leidt tot bijzonder goede resultaten.

Chromolite™ biedt behandelmethoden voor ongewenste haargroei en verbetert de huid op een veilige, niet invasieve, zeer effectieve manier. De behandelingen zijn geschikt voor huidtypen I - V en bijna alle haarkleuren. Bovendien kunnen de behandelingen worden toegepast op ieder onderdeel van het lichaam.

  • Haarverwijdering
  • Photo rejuvenation
  • Actieve acne

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
VIP Company adviseert u persoonlijk, omdat iedere huid, haargroei en wens anders is. Voor duurzame haarverwijdering varieert het aantal behandelingen, afhankelijk van de diepte van het haarzakje onder de huid, haarkleur, dichtheid en de locatie van de haargroei. Bij bestrijding van ongewenste haargroei zijn er meestal 6-8 behandelingen nodig om het beoogde resultaat te bereiken. De Chromolite™ vernietigt alleen haren die zich in de groeifase bevinden. Normaliter valt het haar 14 tot 21 dagen na behandeling uit. Bij acne en huidverbeterende behandelingen is het aantal behandelingen afhankelijk van de conditie van de huid. VIP Company kan daarin persoonlijk adviseren.

Duurzame haarverwijdering
Met de Chromolite™ wordt bij duurzame haarverwijdering gebruik gemaakt van rood en geel licht. Door absorptie van het rode licht in de pigment van het haar stijgt de temperatuur in het haarzakje waardoor deze wordt vernietigd. Het gele licht zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar haar kiemcellen wordt afgesloten, zodat de ontwikkeling van het haar wordt geremd. Veel IPL-systemen maken enkel gebruik van rood licht. Licht gekleurde haren zijn minder gevoelig voor rood licht, omdat deze haren weinig pigment bevatten. Met Chromolite™ kan ook de ongewenste licht gekleurde haargroei effectief worden behandeld.

Photo rejuvenation is de term die wordt gebruikt voor huidverjonging en de aanpak van pigmentvlekken, roodheid, fijne lijntjes, rimpels en ontsierende rode adertjes. Bij de lichtere huidtypen wordt een combinatie van geel en rood licht gebruikt. Het gele licht zorgt ervoor dat de bloedvaatjes in de huid dunner worden. Het rode licht vermindert ongewenste pigmentatie en stimuleert de aanmaak van collageen. Bij donkere huidtypen wordt het gele licht weg gefilterd. Dit resulteert in een zachtere huid en een meer gelijkmatige teint.

Actieve acne
Bij het behandelen van acne wordt het gele lichtspectrum gebruikt. Dit licht reageert op de porphyrine in de huid, een stof die afgescheiden wordt door de acne bacterie. Hierdoor wordt zuurstof aangemaakt, waardoor de bacteriën die acne veroorzaken worden uitgeschakeld. De inzet van de Chromolite™ bij de behandeling van acne levert zodoende zeer goede resultaten op. Om het behaalde resultaat te behouden zijn periodieke onderhoudsbehandelingen nodig.

Wat houdt de behandeling in?
De lichtflitsen worden aangemaakt met behulp van een handstuk dat langzaam over de huid wordt bewogen door de specialist van VIP Company. De Chromolite™ heeft een groot behandeloppervlak, snelle flitsrepetitie en er hoeft geen gel te worden gebruikt. Hierdoor is de behandeling bij VIP Company korter en aantrekkelijker geprijsd dan behandelingen met vergelijkbare systemen. De behandeling van twee onderbenen duurt meestal niet meer dan dertig minuten.
De behandeling is nagenoeg pijnloos: de meeste mensen ervaren slechts een lichte tinteling tijdens en na het flitsen. Om dit gevoel te verminderen wordt de huid gekoeld. Ook heeft de Chromolite™ nauwelijks bijwerkingen. Sommige delen van het lichaam kunnen wat gevoeliger zijn en het is normaal dat lichte zwelling of roodheid optreedt. Het aanbrengen van een nazorg gel brengt hierin verlichting. Meestal kunt u na de behandeling uw bezigheden direct hervatten. De specialist van VIP Company zal u goed informeren alvorens de behandeling wordt gestart.