Afspraak maken

Thermage

Thermage wordt met name toegepast in het gezicht maar is ook zeer effectief bij bijvoorbeeld buik armen en benen.
Tijdens het ouder worden zal de huid op natuurlijke wijze steeds slapper worden. De huid bestaat uit een oppervlakkige laag, de epidermis, én een onderliggende diepere laag, de dermis. In de dermis bevinden zich cellen die collageen vormen. Dit collageen zorgt ervoor dat de huid soepel en strak aanvoelt. Bij een hogere leeftijd wordt er steeds minder collageen aangemaakt en zal de huid zijn elasticiteit verliezen. Thermage zorgt ervoor dat het aanwezige collageen wordt samengetrokken en dat de productie van nieuw collageen wordt gestimuleerd. Daarnaast zorgt thermage er ook voor dat onderhuids vetweefsel wordt verhit en als het ware wegsmelt.

Voordat we starten:
Voor je een thermage behandeling ondergaat zul je eerst een gesprek hebben met een van onze specialisten, zij zal de procedure met je bespreken maar ook je verwachtingen en eventuele risico’s. Ze zal vragen naar je algemene gezondheid en uitleg geven over de behandeling en daarna.

Lijdt u aan een van onderstaande indicaties/aandoeningen, dan is een behandeling helaas niet mogelijk:

 • Metalen implantaten
 • Epilepsie
 • Zwangerschap
 • Open wondjes / ontstekingen
 • Huidziekte
 • Diabetes
 • Verbrande huid
 • Tijdens gebruik roaccutane, alcohol en/of drugs
 • Behandeling met Botox of fillers minder dan 3 maanden geleden in het te behandelen gebied.

Houd na de behandeling rekening met UV straling (zonlicht) roken en stress factoren. Deze hebben invloed op de collageen vorming en dus de huid elasticiteit. Het minimaliseren van blootstelling aan deze factoren zal tot een beter resultaat van de thermage behandeling leiden. Je huidtype heeft overigens geen invloed; elke huidtype komt in aanmerking voor een behandeling

Na de behandeling:

 • De behandelde huid gedurende minimaal 7 dagen insmeren met factor 30 of meer.
 • Minimaal 1 week niet onder de zonnebank
 • 2 dagen na de behandeling geen sauna, stoombad of hete douche gebruiken (niet warmer dan 37 graden)

Bij thermage wordt er een soort kop tegen de huid geplaatst, deze zend geluidsgolven in de huid. De energie die ontstaat zorgt plaatselijk voor een hoge temperatuur, deze hitte voel je aan als een intens diepe warmte in de huid wat een onaangenaam gevoel kan geven. Het is belangrijk dat je zelf aangeeft of je de warmte voelt en of het nog te dragen is, hier wordt namelijk de frequentie op afgesteld. Wanneer je geen warmte voelt is de behandeling vaak niet effectief. Bij een thermage behandeling wordt dan ook geen verdoving gegeven om te voorkomen dat oppervlakkige huid wordt beschadigd. Er wordt vooraf een verkoelende gel op de huid gesmeerd en nadien gekoeld. De behandeling duurt gemiddeld 0,5-2 uur afhankelijk van de grootte van het gebied dat wordt behandeld.
DE BEHANDELING DOET DUS GEEN PIJN.

Resultaat:
Het te verwachten resultaat is een soepelere en strakkere huid, wat vrijwel direct na de behandeling al zichtbaar kan zijn. Voor het optimale resultaat zijn max 4-5 behandelingen nodig. Na 2-6 maanden zul je pas het daadwerkelijke eindresultaat zien, dat is de tijdsperiode die nodig is om nieuw collageen te vormen. Het resultaat blijft ongeveer 4 jaar bestaan waarna het natuurlijke verouderingsproces van de huid zich voortzet, dit kan uitgesteld worden door 1 of 2 x per jaar een behandeling te ondergaan.

Risico’s:
Aangezien een thermage behandeling geen chirurgische ingreep is en er ook geen gebruik van laserstralen of injecties wordt gemaakt zijn er weinig risico’s en complicaties. De meest voorkomende complicaties zijn:

 • Roodheid
 • Blaren
 • Zwelling

Deze complicaties komen slechts bij 1% van de behandelingen voor en verdwijnen vaak vanzelf binnen enkele dagen.