Afspraak maken

Wat kost een haarstuk eigenlijk

Wat kost een haarstuk eigenlijk?
Een vraag die we eigenlijk dagelijks horen in onze salon. Deze vraag is niet met een getal te beantwoorden maar na het lezen van deze blog zul je wel een idee van de prijs krijgen.

Haarstukken zijn er in vele soorten en maten en in de prijzen zit eigenlijk net zo veel verschil! 
De prijs heeft te maken met de volgende punten:

Grootte
Die verschilt nogal, er zijn duizenden modellen, gelukkig maar, zo is er voor jou ook een geschikt model

Lengte
Haarstukken zijn er van 10 tot 80 cm haarlengte.

Dikte
Er zijn dunne stukjes die perfect passen bij iemand met dun haar, maar ook hele volle stukken die weer zorgen voor de glamour look

Kleur
Haarstukken zijn er in alle kleuren… letterlijk van zwart tot wit, ook worden er vaak kleuren gemengd. Hoe langer de fabriek bezig is met de kleur hoe hoger de prijs.

Haarsoort
Haarstukken zijn gemaakt van echt haar uit verschillende landen of van synthetisch haar wat wél of géén hitte kan verdragen. Hierin zit veel prijsverschil.

Kwaliteit haar
In beide haarsoorten zit veel kwaliteitsverschil en dus ook prijsverschil.
Je kunt het zien en voelen maar ook is de levensduur natuurlijk belangrijk (Hoe lang het haar mooi blijft).

Soort binnenwerk
Er zijn haarwerken volledig met de hand geknoopt maar ook haarwerken waarbij machinale weaves zijn gebruikt om de prijs lager te houden.

Pasvorm
Wij gebruiken meestal onze eigen ontworpen haarstukken van het merk HairOlicious, die hebben we zo ontworpen dat ze bij de meeste mensen goed passen. Ook is het mogelijk om een mal te maken van uw hoofd en daar een speciaal voor u passend haarstuk van te laten maken. Dit noemen we maatwerk.

Uurloon
Een haarstuk moet natuurlijk gefabriceerd worden. Hier zijn helaas nog geen machines voor uit gevonden en het meeste wordt met de hand gemaakt. Je kunt wel stellen dat hoe natuurlijker je haarstuk moet worden, hoe meer tijd erin gaat zitten. Hoe een haarstuk precies gemaakt wordt vertellen we je in een volgende blog.

Je kunt je nu vast voorstellen dat een scalp bedekkend haarstuk van Europees haar een ander prijskaartje heeft dan een synthetisch stukje die je pony wat voller laat lijken.
Om nou voor jezelf een beetje te bepalen wat je ongeveer kwijt gaat zijn kun je jezelf al wat vragen gaan stellen zoals:

Is het luxe of wil je een issue verbergen?
Bij VIP Company is iedereen welkom en wij kijken nergens meer van op. De één komt met een volume “probleem” en de ander heeft net slecht nieuws gekregen uit het ziekenhuis en moet met een chemo kuur beginnen. Naast deze 2 voorbeelden zijn er natuurlijk nog veel meer redenen waarom een haarstuk of volledige pruik van VIP jou gelukkig kan maken.

Lijkt een haarstuk je leuk voor een avondje uit of ga je hem dagelijks dragen?
Je kent het wel, je hebt een leuke avond met vriendinnen gepland, je outfit hangt al klaar en de krultang is opgewarmd. Je begint met de eerste pluk maar NEEEE! Het is weer zo’n dag, een typische bad hairday!!! Hoe fijn zou het zijn om een haarstuk op te klikken en je meteen klaar bent!

Maar ook als je haar na die krultang wel perfect zit vraag je jezelf misschien af hoe lang het zou duren voordat het instort. Met een haarstuk heb je daar geen last van en heb je gegarandeerd de hele avond volume!

Sta jij nou elke ochtend een beetje sip voor die spiegel en wordt je niet gelukkig van wat je ziet, dan is dat het moment om je eens te verdiepen in een haarstuk voor elke dag. Wij horen vaak:

“Dit had ik veel eerder moeten doen!” Het is een feit dat je look veel met je zelfvertrouwen doet. Passen bij VIP Company kost niks en zo kun je vrijblijvend beoordelen of een haarstuk een oplossing voor jou zou kunnen zijn.

Zou je je haar langer willen laten lijken, moet de lengte gelijk zijn met je eigen haar of is korter ook niet erg? 
Alles kan maar hou er rekening mee dat hoe langer en dikker je wens qua haar is, hoe duurder het wordt. Mooi lang en echt haar wordt namelijk steeds zeldzamer.

Wat wil je qua verzorging aan je haarwerk? 
Nou eigenlijk is de vraag ; “wat kun je qua verzorging aan je haarstuk doen?” beter. Ben je helemaal gezond en voel je je goed, dan kun je het haarstuk ook makkelijk verzorgen met de juiste producten. Maar ben je ziek en verwacht je niet dat je het haar lekker kunt verzorgen en stylen, dan is het belangrijk om hier ook vooraf rekening mee te houden door een haarstuk te zoeken wat minder verzorging nodig heeft.

Denk je dat een topstuk voldoende zal zijn? 
Zit jouw probleem bovenop je hoofd dan is een topstuk voldoende. Deze zijn er namelijk in vele verschillende maten en met een pas-sessie weet je welk stuk jou gelukkig maakt. Heb je geen haar meer of weet je dat je je eigen haar gaat verliezen, dan is een volledig haarwerk beter geschikt.

Kom je in aanmerking voor een vergoeding van je zorgverzekering, en hoe ben je verzekerd?
Deze vraag kunnen wij niet alleen voor jou bepalen aangezien hier ook een verwijzing voor nodig is van een (huis) arts. Simpel gezegd: wordt je niet gelukkig van je haar en maakt het je onzeker? Maak een afspraak met je huisarts.

Bij VIP Company weten we jou precies de juiste vragen te stellen om een bij jouw wensen passend haarstuk uit te zoeken. Uiteraard houden we hierbij rekening met je budget. Ook is het fijn om te weten dat we met elke zorgverzekering in Nederland een contract hebben afgesloten. Dus ook als jouw haarstuk niet bedoeld is voor dat ene “stapavondje” maar juist bedoeld is om je fijner en zelfverzekerder te voelen, dan ben je bij VIP Company op de juiste plaats. Wil je weten hoe dat nou gaat met de verzekering neem dan even contact met ons op. Gelijk een afspraak maken kan natuurlijk ook (LINK)
in VIP Company 13 jan. 2022