Afspraak maken

Permanente make-up

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de bovenste laag van de huid met behulp van een heel dun naaldje of mesje. Een ander woord voor permanente make-up is PMU. Bij permanente make-up worden wenkbrauwen, eyeliners en lippen gepigmenteerd, zodat bepaalde onderdelen in het gezicht mooi geaccentueerd worden.


Wenkbrauwen permanent

De wenkbrauwen zijn een heel bepalend kenmerk in het gezicht en voor de uitdrukking van het gezicht. Heeft iemand bijna geen of smalle wenkbrauwen, dan kunnen er met de speciale hairstroke-techniek mooie, sprekende wenkbrauwen gecreëerd worden. Door deze techniek toe te passen lijkt het net alsof de wenkbrauwen heel veel haartjes hebben. Ook kan je kiezen voor microbalding. Hierbij worden niet alleen de streepjes gezet, maar deze haartjes lopen in verschillende richtingen tegen elkaar in. Door deze techniek worden de wenkbrauwen nog natuurlijker. De populairste techniek van dit moment is ombre of powder brows. Er zal vooraf met je bekeken en besproken worden welke techniek, vorm en kleur het beste bij uw gezicht past.


Eyeliners permanent

Ook voor eyeliners zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een eyeliner in de wimperrand. Hiermee lijkt het net als of jouw wimpers voller zijn. Uiteraard is een brede lijn ook mogelijk en is er keuze uit diverse kleuren.


Lipblush permanent

Indien je kiest voor een lip blush behandeling bespaard dit jou dagelijks tijd bij het opdoen van uw make-up. Verder geeft het een veel voller effect bij uw lippen. Door de behandeling krijg je ook de symmetrie terug in de lippen en lijken de lippen voller. Samen met jou zal er gekeken worden welke kleur het beste bij je past. Indien jij zelf al een gewenste kleur in gedachten heeft, kan je uw eigen lippenstift meenemen.


Na het inbrengen van het pigment zal een deel ervan na ongeveer 3 dagen vanzelf afstoten. Omdat de huid niet in een keer al het pigment op kan nemen is een tweede behandeling nodig. Soms kan het voorkomen dat er ook een derde behandeling nodig is. Na de behandeling blijf het resultaat ongeveer 3-5 jaar zitten. Geleidelijk worden de kleuren lichter en de lijnen minder strak. Veel van onze klanten kiezen daarom voor een touch-up waarbij we alles weer netjes bijwerken. Doe je dit binnen een jaar? Dan krijg je 20% korting bij ons!


Het resultaat

Een van de grootste voordelen van permanente make-up is dat de basis make-up altijd aanwezig is. Voortaan kun je zwemmen, sporten en naar de sauna zonder uitgelopen make-up. Permanente make-up zorgt voor een langdurig resultaat voor een stralend en uitdrukkingsvol uiterlijk. Op een paar contra-indicaties na is het voor iedereen geschikt. 


Steeds meer mensen zijn allergisch voor make-up. Deze groep kan over het algemeen wel tegen permanente make-up. Wanneer je allergisch bent doen we altijd eerst een kleine test om te kijken of dat je goed reageert. 

Aantal behandelingen 

Voor nieuwe wenkbrauwen en/of eyeliner heeft u minimaal 2 behandelingen nodig. Soms wordt er nog een 3e behandeling toegepast om eventuele kleine bijwerkingen te doen. De kleur wordt op deze manier voorzichtig opgebouwd. Na de eerste behandeling zijn de wenkbrauwen soms niet helemaal gelijk van vorm en kleur. Dit heeft te maken met de dikte van de huid en de opname van het pigment. Ook kan er in uw mimiekspieren verschil zijn. Daar wordt allemaal naar gekeken en rekening mee gehouden voor zover mogelijk. Tussen de behandelingen zit altijd minimaal 4-6 weken.


Voorafgaand aan de permanente make-up behandeling krijg je de voorzorginstructies toegestuurd. Het is belangrijk deze goed door te nemen en de adviezen op te volgen. Zo komen we samen tot een goed, mooi en natuurlijk resultaat.


Na de behandeling

Direct na het aanbrengen van de PMU kan er een lichte roodheid van de huid optreden. Deze roodheid verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Het resultaat na de behandeling is aanmerkelijk donkerder dan de uiteindelijke kleur. Dit komt doordat er ook pigment door de opperhuid (dode cellen) wordt opgezogen. Deze laag verdwijnt in de eerste week na de behandeling vanzelf. Ook de eventuele korstjes/schilfertjes zijn na een week verdwenen. Hierna is de werkelijke pigmentatie te bewonderen. Het resultaat kan nu ook iets te licht overkomen. Dit wordt bij de volgende behandeling bijgewerkt. De nabehandeling gebeurt later op afspraak.


Contra indicaties

Onze pigmenten zijn allemaal goedgekeurd volgens de laatste eisen en hygiënenormen. Ook zijn wij erkend door de GGD Noord- en Oost Gelderland. Je weet dus zeker dat je bij ons in goede handen bent!


Plan een afspraak voor permanente make-up bij VIP Company.