Afspraak maken

Tanden bleken

Een stralende glimlach

Sommige mensen hebben van nature witte tanden maar de meesten hebben toch wat gelige tanden. Tanden en kiezen kunnen door diverse oorzaken verkleuren. Veel mensen vinden gelige tanden lelijk en willen daarom hun tanden laten bleken. Stel je eens voor dat je jouw geliefde met gele tanden zoent…


Daarom is het tegenwoordig mogelijk om uw tanden vakkundig te laten bleken. Tanden kunnen namelijk witter worden gemaakt door een behandeling met waterstofperoxide. De oorzaak van de verkleuring bepaalt welke methode en welke stoffen moeten worden toegepast. Afhankelijk van de mate van verkleuring en de behandelmethode kan de duur van de totale behandeling variëren van één tot twee uur. Er zijn twee verschillende methoden voor het bleken van tanden. Het bleken van binnenuit bij een verkleurde dode tand en het bleken van buitenaf bij een verkleurde levende tand. Afhankelijk van de aard van de verkleuring zal er een bepaalde methode of een combinatie van methoden voor je toegepast worden.


Teeth whitening behandeling

Je wordt door een van onze specialiste meegenomen naar de behandelkamer. We vragen je om jouw tanden te poetsen. De specialiste legt een wegwerp servet op je om uw kleding te beschermen tegen het bleekmiddel. Vervolgens wordt de mondspreider ingebracht zodat de specialiste goed bij uw gebit kan zonder dat de lip in de weg zit. De gebitselementen worden nog even extra goed schoon en droog gemaakt door middel van een “vinger wipe”. 


Nu gaat het proces echt beginnen. 


We beginnen altijd eerst met het aanbrengen van de Pro Wit bleekmiddel op uw gebit. Deze is peroxide vrij, dus niet schadelijk voor uw tanden of tandvlees. De specialiste stelt de lamp goed in en deze wordt circa 15 minuten op uw tanden geschenen. De lamp zorgt ervoor dat het proces versneld wordt. Tijdens de behandeling met het licht, krijg je een rode bril op ter bescherming voor uw ogen. 


Na 15 minuten wordt de bleekgel verwijderd en wordt er een nieuwe gel aangebracht. Dit duurt ook ongeveer 15 minuten. Na deze 15 minuten is de behandeling klaar. Je kunt uw mond spoelen en gelijk het eindresultaat zien in de spiegel.


Verlengde behandeling

Het kan zijn dat je nog meer resultaat wil zien, dan kan je ervoor kiezen om nog een 3e kwartier uw tanden te laten bleken. Voor een verlengende behandeling wordt een meerprijs van € 15,- berekend.