Afspraak maken

Micro Pigmentatie hoofdhuid

Micro Pigmentatie

Micro pigmentatie wordt ook wel MHP (micro haarpigmentatie), scalp pigmentatie, SMP, of stoppel-tattoo genoemd. Zo zijn er meerdere namen voor eenzelfde behandeling.

Het is een behandeling waar je hele kleine (micro) stipjes (puntjes) pigmenteert op de hoofdhuid zodat het net de kleine stoppeltjes lijken die je normaal ook zou hebben als er voldoende haar zit.

Micropigmentatie van de hoofdhuid is een behandeling voor mannen en vrouwen met haarverlies.
Of je nu je bestaande haren meer dichtheid wilt geven, jouw haarlijn opnieuw wilt creëren, of littekens wilt camoufleren. Micro pigmentatie is daarvoor een mooie oplossing.

Micro pigmentatie is de beste behandeling van dit moment  om haar voller te doen lijken, kaalheid te camoufleren, littekens na haartransplantatie onzichtbaar te maken en op de meest realistische mannier de hoofdhuid uit het zicht te halen.


Meest gestelde vragen:


Wat is micro pigmentatie?

Micro pigmentatie is een vrij nieuwe behandelmethode die ingezet wordt bij dunner of kalend wordend haar. Er worden bij een micro pigmentatie pigment (inkt) ingebracht met een hele dunne naald. Op deze manier worden haartjes of stoppels nagebootst. Bij dun haar of kalend wordend haar is / wordt de hoofdhuid zichtbaar. Door de stipjes wordt de hoofdhuid minder achtbaar en lijkt het haar dus weer voller.


Waarvoor is een micro haar pigmentatie behandeling geschikt?

Een micro haar pigmentatie behandeling kan worden toegepast in de volgende gevallen:

  • Om een kortgeschoren look te creëren bij kalend wordend haar
  • Om littekens te camoufleren.
  • Om haar voller te laten lijken.Wat kost een micro haar pigmentatie behandeling?

De prijs is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Wil je van te voren de prijs weten maak dan een afsprak voor een intake gesprek, de intake is gratis.


Hoeveel micro pigmentatie behandelingen zijn nodig?

Er zijn meestal twee of drie micro haar pigmentatie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Na iedere behandeling zal er lichte uitstoot van de pigmenten plaatsvinden. Dit is een normale reactie van de huid. Tussen iedere behandeling moet minimaal 1 maand zitten.


Wat voor pigmenten worden bij micro haar pigmentatie gebruikt?

Wij werken met permanente pigmenten en deze blijven dus ook altijd zitten. Wel zullen ze in de loop der jaren wat vervagen. Wij raden dan een touch-up behandeling aan.


Hoe vaak is een touch-up behandeling nodig?

Dit hangt af van een aantal factoren. Beschermt u zich altijd goed tegen de zon? De meeste mensen kiezen er voor om iedere 1 tot 3 jaar voor een kleine touch-up behandeling langs te komen.


Kan micro haar pigmentatie met haartransplantatie worden gecombineerd?

Zeker! Steeds meer mensen kiezen voor een micro pigmentatie behandeling als vervanging van een haartransplantatie of als verdichting van een haartransplantatie. Met een haartransplantatie kan vaak niet de gewenste dichtheid worden bereikt.


Ziet micro haar pigmentatie er echt uit?

Een micro pigmentatie behandeling is niet van echt te onderscheiden, zelfs niet van dichtbij. Zelf zul je het wel altijd zien dat dit gedaan is, omdat u natuurlijk weet wat er is gebeurd


Wat gebeurt er als ik grijs word?

Dit is geen probleem, zelfs bij grijs haar zijn de wortels donker.


Is het verstandig om na de behandeling vrij te nemen?

Nee hoor er is eigenlijk geen sprake van downtime. Na de behandeling kan het wat rood zijn maar dit trekt binnen enkele dagen weg. De meeste mensen kiezen er voor om de volgende dag gewoon weer aan het werk te gaan.


Kan het micro haar pigmentatie resultaat eventueel weer worden verwijderd?

Ja, we hebben hier speciale vloeistof voor die de inkt oplost in 1 a 2 behandelingen.Voor wie is micro haar pigmentatie geschikt?

Micro haar pigmentatie is geschikt voor dames en heren die te maken hebben met haaruitval, dunner wordend haar, kalende plekken , diepe inhammen maar ook littekens kunnen gecamoufleerd worden.


Hoe wordt mijn haarlijn bepaald?

Van te voren tekenen we met een potlood de natuurlijke haarlijn af. Uiteraard doen we dit in overleg. Ook kunnen we er voor kiezen om dit in etappes te doen zodat het voor de omgeving minder opvallend is.


Hoe zie ik eruit na de micro haar pigmentatie behandeling?

Je kunt direct  het resultaat zien al is de huid dan nog wel rood en kan er lichte zwelling ontstaan. Er kunnen kleine korstjes ontstaan en de kleur van het pigment zal afzwakken doordat de huid er overheen groeit  en het lichaam zal vaak wat afstoten. Het resultaat is na 4 weken zichtbaar.


Hoe oud moet je zijn voor micro pigmentatie?

18 jaar of met schriftelijke toestemming van je ouders of voogd


Hoe lang duurt een micro haar pigmentatie behandeling en wat kost het precies?

Dat bespreken we tijdens de intake.

Dit is namelijk afhankelijk van het te behandelen gebied Iedereen is anders en dus er is geen vaste behandeltijd of prijs te noemen.


Hoeveel behandelsessies heb ik nodig?

Twee a drie behandelsessies zijn nodig. Direct na de eerste behandeling is er een zichtbaar resultaat. Tijdens de tweede en sessie wordt het resultaat verder verfijnd.

Soms is er nog een derde behandeling nodig.


Is het pijnlijk?

Het is niet gevoelloos maar de meeste klanten ervaren het gevoel als irritant. Wij raden iedereen altijd aan om de dag voor de behandeling al een paracetamol spiegel op te bouwen.


Hoe verloopt de nazorg;

Zorg dat u elke avond op een schoon kussensloop gaat liggen om infecties te verkomen.

Zorg dat u 4 dagen het behandelde gebied droog houd.

Sla deze dagen dus ook het sporten en de sauna over.

Draag geen petje of hoofddeksel zolang er nog korstjes zijn en kijk uit met de zon. Ook na genezing is het belangrijk het behandelde gebied te beschermen in de zon d.m.v. zonnebrand factor 50 of een hoofddeksel zoals een pet of hoed