Afspraak maken

Microdermabrasie

Voor een gladde en zachte huid

Microdermabrasie is een mechanische peeling die de huid glad, zacht en jeugdig maakt. Een diamantkop verwijdert gelijkmatig dunne laagjes van de huid, zodat oude en irriterende huid behandeld wordt.  Dit is een zachte en pijnloze peeling die niet alleen de oppervlakkige dode huidlaag verwijdert, maar ook de collageenproductie stimuleert. Hierdoor wordt de huid strakker en zachter.

Vanwege haar eenvoud, effectiviteit en volledige afwezigheid van bijwerkingen is microdermabrasie op het ogenblik de meest populaire techniek voor huidverbetering wat inmiddels een bekende en beproefde techniek is. Alle huidtypen zijn geschikt voor de behandeling met microdermabrasie.


Wat doet Microdermabrasie?

  • maakt de huid egaler

  • verwijdert dode huidcellen

  • stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen

  • egaliseert de teint

  • verbetert de bloedcirculatie

  • verhoogt de aanmaak van collageen en elastine


Microdermabrasie behandeling

Vertoont uw huid kleine rimpeltjes, ongewenste pigmentvlekken, vergrote poriën ,acne littekentjes of andere beschadigingen en onzuiverheden? Dan is microdermabrasie een uitstekende behandeling. Na de behandeling (of kuur) ziet de huid er frisser, stralender en vitaler uit en is er spraken van een sterke vermindering van oneffenheden, vlekken en rimpeltjes.


Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen dat je nodig hebt, verschilt per persoon en leeftijd. Naarmate we ouder worden wordt de celdeling trager en zijn er ook meer behandelingen nodig. Een indicatie is 6 behandelingen tot ongeveer 40-45 jarige leeftijd en vanaf 45 jaar gemiddeld 8-10 behandelingen. Je kunt starten met een minikuur van 3 behandelingen, waarmee al snel een mooi resultaat behaald wordt.

Een kuur bestaat dus uit 6 tot 10 behandelingen welke 1 x per week of 1 x per 2 weken gedaan worden. Per jaar mogen 2 kuren worden ondergaan. Daarna kan het resultaat onderhouden worden met 1 behandeling per 4-6 weken en door middel van onze huidverzorgingsproducten. Plan een afspraak voor Microdermabrasie.


Na de behandeling

Het kan zijn dat jouw huid er even rood uitziet direct na de microdermabrasie behandeling, maar dit is tijdelijk en trekt snel weer weg. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd is. Heel af en toe komt het wel eens voor dat de huid heel lichtjes kan gaan schilferen omdat de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd is, dit is zo mild dat je het nauwelijks ziet. Omdat jouw huid nu ook iets gevoeliger is geworden voor Uv-straling is het belangrijk om dagelijks een dagcrème met Uv-bescherming (SPF50) te gebruiken.