Afspraak maken

Haarstukken / Haarwerken

Bij kapsalon VIP Company hebben wij een grote passie voor alles wat met haar en verzorging te maken heeft. Het is onze wens om mensen met haarproblemen te helpen, zodat zij zichzelf zelfverzekerd rondom zijn of haar kapsel kunnen voelen. Hierdoor nemen wij graag alle omtrent het haar voor jou uit handen. 

Persoonlijk verhaal

Eigenaresse Vivienne wist vanaf de basis school al dat ze kapster wou worden en dit is nooit veranderd. Op haar 18e opende ze haar eerste kapsalon in Apeldoorn en met succes! Al snel kwamen de extensions erbij en Vivienne is altijd op zoek geweest naar het beste en het mooiste haar wat er op de wereld te vinden is. In 2012 sloeg voor Vivienne het noodlot toe. Ze was 9 maanden zwanger en had helse hoofdpijn. Vivienne dacht dat dit 1 van de zwangerschapskwaaltjes was en liep er mee door. Totdat ze op een dag wakker was en niks meer kon zien. De paniek sloeg toe en ze ging snel naar de verloskundige. Het was geen zwangerschapsvergiftiging wat aannemelijk was omdat ze al bijna 2 weken over tijd was. De rollercoaster ging op dat moment van start... gelijk door naar de huisarts, naar het ziekenhuis, de oogarts en als laatste naar de neuroloog. Het was al avond maar hij wou Vivienne toch nog onder de MRI hebben. Daar begon het Vivienne te dagen wat er weleens aan de hand kon zijn... Vivienne en haar partner hoefde niet lang te wachten voordat we weer bij de Neuroloog naar binnen konden. En ja hoor daar kwam het... "Mevr., ik heb slecht nieuws voor u maar u heeft een tumor in uw hoofd! Hij vertelde vast nog meer maar die info komt dan niet meer binnen. De tumor moest er zo snel mogelijk uit maar de baby eerst. De volgende ochtend heel vroeg moest Vivienne zich melden en is de baby gehaald. Gelukkig een kerngezond meisje. Iedereen zei dat ze knap was maar Vivienne kon haar niet zien. Een paar dagen bijkomen van de bevalling en aansterken was haar taak want er stond een pittige hersenoperatie op het programma van de kersverse moeder!

Vivienne werdt in zwolle op de hersenafdeling opgenomen en geopereerd door meerdere professoren. Gelukkig! de operatie was geslaagd!!! Vivienne kon niet gelijk zien maar na een week kwam het zicht langzaam weer terug. Vivienne lag op een afdeling met allemaal mensen die iets aan het hoofd hadden. De een was kaal , de ander had een groot litteken en weer een ander droeg een pruik. Langzaam knapte Vivienne weer op en ze bekeek de andere patiënten met haar kappersogen. Dit moest toch veel mooier kunnen. Vivienne zag zeker nog niet 100% maar de haarwerken die ze zag waren alles behalve natuurlijk of mooi. Daar begon het nieuwe idee. Zodra Vivienne uit het ziekenhuis kwam heeft ze alle info om haarwerkster/ pruikenverkoopster/maakster opgevraagd en zodra de baby sliep ging ze het uitpluizen. Na het volgen van haar opleiding en het aansluiten bij de ANKO was Vivienne erkend haarwerkster. Ze kocht haar haarwerken in bij andere bedrijven maar ook over die haarwerken had Vivienne een mening die niet altijd positief te noemen was. Ze ging meer opleidingen doen en zelf haarwerken ontwerpen, ze had al een streepje voor want ze wist uit haar extension verleden waar mooi haar te koop was. In eerste instantie waren de haarwerken voor haar eigen klanten bedoeld maar al snel wilde andere kapsalons en haarwerkers de haarstukken van Vivienne aan hun klanten verkopen.

Zo is HairOlicious ontstaan... Vivienne's eigen merk/groothandel ! Zo zie je maar hoe dit drama in iets heel moois is veranderd!

Vivienne bied ook altijd een luisterend oor naar uw verhaal, door haar eigen ervaring zult u zich bij Vivienne zeker op uw gemak voelen.


Haarwerk van A-Z

VIP Company is één van de weinige kapsalons in Nederland die in staat is om een volledig haarwerk van a tot z te maken. Door deze ervaring weten wij als geen ander hoe een haarwerk in elkaar zit en welke materialen er gebruikt moeten worden. De haarstylisten van kapsalon VIP Company kunnen je daarom ook goed over ieder type haarwerk adviseren. Ook zijn wij zelf in staat om zelf banden te maken. Weet u dat uw haar gaat uitvallen door ziekte kunt u er dus voor kiezen om uw haar voortijdig door ons te laten afknippen zodat wij er bandjes van kunnen maken welke weer in uw haar geplaatst kunnen worden zodra uw eigen haar weer gaat groeien.


In onze kapsalon kunnen wij een confectiehaarwerk zo vermaken dat het bijna maatwerk is. Mocht je voor een volledig maatwerk haarwerk kiezen zullen wij deze voor jou maken. Hierdoor kan je het haarwerk binnen 3 maanden dragen.


Buiten een volledige pruik, biedt onze kapsalon een 10-tal andere oplossingen aan voor dun of dunner wordend haar. Hierdoor kunnen wij je altijd van maatwerk voorzien om in het vervolg een look van voller of langer haar te realiseren.


Advies en vergoeding

Een haarwerk aan laten meten is een zeer persoonlijke ervaring. Het is daarom belangrijk dat je van A-Z de juiste begeleiding van gespecialiseerde haarstylisten krijgt. Daarom zijn de haarstylistes van VIP Company getraind om iedereen van volledig advies op maat te voorzien en mensen de gelegenheid te geven om het haar te voelen, te bekijken en te ervaren.


Kapsalon VIP Company is erkend ANKO Haarwerk Specialist en  aangesloten bij de Geschillencommissie . Wij hebben met elke Nederlandse zorgverzekering een contract. Hierdoor heb je al met een basisverzekering recht op een vergoeding voor jouw gewenste haarwerk.


Voor bedrijven

Voor bedrijven is het mogelijk om de haarstukken in te kopen. Dit kan je doen op de website van HairOlicious. Hier kan je uw bedrijf met het KvK nummer aanmelden en de inkoopprijzen inzien.